Novi Sad
22.05.2012.
06:26 > 06:37
Radnici "Čistoće" nastavili su rad juče oko 16 časova, izjavio je za 021 predsednik sindikata Momčilo Arsenijević.
  • SAMARDZIJA

    23.05.2012 13:33
    Hej, vozac...
    Kad bi bio u toj situaciji, ne verujem da bi ti se svideo sopstveni komentar!
    Svaki radnik koji je radio i zaradio svoju platu, ima pravo da je dobije!!!!
    I tu je prici kraj!!!
  • 23.05.2012 06:08
    vozac
    Svako brani svoj stav, a svako ima i pravo na svoje misljenje, pa pravopis tu i ne igra neku ulogu. Nema potrebe ekonomista na mestu vozaca da drzite predavanje kako gradjani nemaju pojma ni o cemu i kako je Novi Sad cist grad, kada sve vidimo. Pogledajte po Evropi sta su cisti gradovi pa uporedite. I ne nervirajte se, nije dobro za zdravlje!
  • Mihajlo

    23.05.2012 05:48
    DUSEBRIZNICI
    Kako bih voleo da neko od vas prihvati posao u Cistoci, pa da onda kulira na nedobijanje plate i ne zali se na teske uslove rada.
    Kako vas nije sramota da kao neke babe kritikujete te ljude, koji vredno rade.
    Ja im se divim i potpuno ih podrzavam za strajk!!! Hrabro i jedino ispravno resenje!
    I sledeci put, cim ne bude plate isti dan stanite sa radom.
    Mi propasti necemo sto ce jedan dan grad biti prljaviji, ali ce nam drzava propasti ako se bagri dozvoli da manipulise sa ljudima i njihovim zaradjenim novcem!!!
  • vozac

    22.05.2012 17:55
    nikola
    Ja radim 12 dana za redom da bih 2 dana bio slobodan! Ustajem u 5 sati ujutro u prvu smenu. Ko si bre ti da omalovazavas moj i rad mojih radnika na kamionu, koji ako rade oreko studentske zadruge rade i po 30 dana bez dana pauze. Zbog ovakvih kao sto si ti nam se firma i nalazi gde se nalazi. Zato sto ljudi koji ocigledno nemaju pojma o nekim stvarima, komentarisu nesto ili upravljaju necim. A po pravopisu se vidi koliko si kompententan za bilo kakvu raspravu...Ovde se radi o tome da je stislo radnika. A radnik je onaj koji radi i zaradi svoju platu pod jako losim uslovima, a neradnici cute i primaju platu koju nisu zasluzili! Ja hocu da kazem da su radnici tu najmanje krivi....I ne zaboravi da pored i svih teskih okolnosti, Novi Sad ima status najcistijeg grada u Srbiji...Da, ne zelimo da se firma raspadne, dovede u kolaps i propadne. A posto imam ogromno iskustvo u ekonomiji, ako uopste znas sta je to, firma ovakve delatnosti je svuda u svetu rentabilna.
  • НИКОЛА

    22.05.2012 16:47
    Па нека напусте ако је лоше
    Има нас који би једва чекали да се УВАЛИМО У ДРЖАВНУ СЛУЖБУ А КОМЕ НЕВАЉА НЕКА НАПУСТИ.а ли неће нико па нису луди мало се ради ,плата добра,регрес,бонус МА СУПЕР.А за канте да Салајка препуна смећа нико не носи а услуге само скачу.Треба дати радницима отказ има пун биро радника
  • Đubretar

    22.05.2012 14:18
    Gradski higijeničar
    Kad bi se ovako radnici ponašali i u drugim javnim preduzećima, VLAST bi bila odgovornija a direktori bi momentalno trebali dobiti otkaz..
  • Vozac

    22.05.2012 13:59
    tacno i provereno
    Danas smo krenuli sa radom...Grad ce biti ociscen, Detelinara je na rasporedu popodne. Mi kao sluzba, vucemo 350 neradnika u firmi....Tereni su ostali isti kao i pre 10 godina, kamioni takodje, a grad se siri i raste...Nista se ne ulaze u vozni park, pa tako da terena ima koliko i kamiona. Cim se pokvari 1 ili vise kamiona mi smo u kolapsu, ukidaju se kamioni sa bastenskog otpada i prebacuju na gradsko smece, jer je to prioritet...i tako vec 10 godina...Neki tereni su preveliki, tako da se ponekad jednostavno mora prazniti kontejner na pola kako bi se teren zavrsio i kako vozac i radnik ne bi probili radno vreme, prekrsili zakon o radu ili saobracaju....Nezadovoljstvo je najvece bas kod nas, zbog takve situacije i molim vas ne ljutite se na radnike i vozace...nemaju bre da daju rukavice radniku i teraju ga da radi goloruk...sramota....Krivi su rukovodioci pre svega grada, jel od njih sve zavisi, pa potom rukovodioci firmi....Rodni odlucuje o svemu!
  • 22.05.2012 13:32
    Izgleda da
    kopiraju proces koji je bio u STAN-u.
  • Erdeljan

    22.05.2012 12:13
    Čistoća
    Bez obzira što ste nas obavestili da ČISTOĆA ne štrajkuje kontejneri na Detelinari su prepuni!!!!
    Nigde ČISTOĆE na vidiku!!!
  • deda

    22.05.2012 11:40
    anonimusu
    Jel ti prijatelju stvarno misliš da oni radnici što čiste ulice i odnose smeće određuju cenu svoga rad?a možda si zaboravio da na grbači imaju buljuk kojekakvih političkih ,nazovi ,menadžera i stručnjaka ,koji žive ko bubreg u loju!?
  • Telepcanin

    22.05.2012 11:39
    Kako u nasem naselju nisu juce do mraka pokupili djubre, mi smo ostavili nase kante ispred kuce da cekaju kao kad deca okace carape za poklone od Deda Mraza! Nadam se da cu danas kad dodjem sa posla naci praznu kantu!
  • 22.05.2012 10:05
    Sto se tice njihovoga rada, radnici Cistoce su vec duze vremena u polu-strajku

    retko na vreme odnesu bastensko smec, a najavljeno je tacno kojim danom u kom delu grada odnose lisce,granje...

    takodje retko da kontejnere i kante za smece u potpunosti isprazne
    dobija se utisak da se trude da uniste sto vise tockova na malim kantama za smece, a na kontejneru poklopce

    za sobom n i k a d a ne pociste smece koje im poispada prilikom praznjenja kanti i kontejnera, da li po drumu ili trotoaru

    vazno je da cenu njihove (polu)usluge znaju redovno povecavati.....


  • LimanacNS

    22.05.2012 10:01
    @TT
    Možda su sad dobili samo pola plate.
  • 22.05.2012 07:42
    hocu majko hocu, u gradsku cistocu
    I drugovi su živi ljudi, pa i oni seru,
    tu su braća komunalci da za njima peru.
  • TT

    22.05.2012 07:00
    sinoć sam ih video
    prazne kontejnere, ali samo do pola?!
    ne razumem šta je to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna